Neurofibromatózis betegséggel küzdenek a Pearson ikrek

Különös rendellenességgel küzdenek a Pearson ikrek. Adam és Neil neurofibromatózisban szenved, így bár egypetéjű ikrek, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. 

Egypetéjű ikrek, a DNS-ük is megegyezik, mégsem hasonlítanak egymásra, ugyanis Adam és Neil Pearson neurofibromatózisban szenved. Ez azt jelenti, hogy jóindulatú daganatok lepik el a testüket. A kór Adamet sújtotta súlyosabban, akinek az arcát lepik el a dudorok. A betegség következtében teljesen különbözőnek tűnik az ikerpár – írja a theatlantic.com.

Nemrégiben egy kisfilm készült róluk, hogy bemutassák a betegséget és az életüket. Mint mondták: Adam a betegsége ellenére sem akar elbújni a világ elől, sugárzó személyisége pár másodperc után elfeledteti a beszélgetőpartnerrel, hogyan is néz ki valójában. Neil esetében a betegség neurológiai szempontból jelentkezik, a memóriájára hat negatívan. 

Gyerekkorukban sokat bántották őket, Adam pedig most sem léphet ki az utcára anélkül, hogy ne bámulnák meg az emberek. „Ez a legrosszabb, amit egyik ember a másikkal tehet” – nyilatkozták az ikrek.