Üdvözlet

Felhasználónév vagy Email:

Jelszó:
[ ]
×

MEGOSZTÁS: FACEBOOK TWITTER GOOGLE
Jun 13
Írta Admin | 13 Jun : 07:20 | Hozzászólás: 0
Egy új akadémia dolgozna a betegek érdekeikért. A Betegszervezetek Akadémiája a jobb ellátásában, betegségekhez kapcsolódó információs anyagok készítésében és a szakmai információk átadásában nyújt segítséget.
 
Megalakult a Betegszervezetek Akadémiája. Az AIPM mellett bekapcsolódik a munkába a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Betegfórum és a Betegszervezetek Magyarországi Szövetsége is.
Thomas Straumits, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy a Magyarországon tevékenykedő betegszervezeteknek fontos szerep jut az adott betegségben szenvedők életében, segítenek eligazodni, támogatást, tanácsadást nyújtanak. Ezen kívül fontos koordináló szerepük van a különböző klinikai vizsgálatokban részt vevő emberek felkutatásában is.
 
Jellemzően ezek a szervezetek sok problémával küzdenek – közölte az egyesület elnöke, ezek közül kiemelte az állandó forráshiányt, valamint az önkéntesek toborzását és a szakmai, betegséggel kapcsolatos információk hatékonyabb kommunikálását.
 
E problémák orvoslására hozták létre a Betegszervezetek Akadémiáját, a Beta-programot, amely terepe lehet egy még szorosabb együttműködésnek, a hálózatfejlesztésnek és a lehetőségek jobb kiaknázásának.
 
Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója azt mondta, az intézet is egyre inkább nyitott a betegszervezetek felé, hiszen nélkülük például az egészségtudatos gondolkodás erősítése vagy a betegjogok jobb érvényesülése nehezebb lenne, ezen kívül a párbeszédre és az információcserére is nagyon jó terep a most létrejött Beta-program.
 
Koltai Tünde, a Betegszervezetek Magyarországi Szövetségének elnöke a kezdeményezést üdvözölve úgy fogalmazott, a szervezeteket nem könnyű fenntartani, de néha egy komplex program többet ér az anyagi segítségnél, hiszen tudást jelent a jelenlétük fenntartásához.
 
Pogány Gábor, a Nemzeti Betegfórum koordinátora kiemelte, a kezdeményezés kiváló terepet nyújt a betegszervezetek segítésének, hiszen olyan témákat visz végig, amelyek valóban a szervezetek problémáira fókuszálnak.
 

Jun 12
Írta Admin | 12 Jun : 07:47 | Hozzászólás: 0
Alex Smith hat évvel ezelőtt egy felhőtlenül boldog édesapa volt, újszülött gyermekével a karjaiban, azóta azonban sok nehézséggel kellett szembenéznie. Két fia közül az idősebbiket, Harrisont 2011-ben egy ritka és halásos betegséggel, a Duchanne-szindrómával diagnosztizálták. 2015-ben együtt csináltak végig egy Ironman versenyt. A megható kalandról dokumentumfilmet forgattak, a Telegraph cikkében maga az édesapa meséli el történetét.

ironmant_2016.06.12..jpg

Jun 12
Írta Admin | 12 Jun : 07:13 | Hozzászólás: 0
egyedulallo_jatszopark_2016.06.12..jpg
 
Június 13-án helyezik el a város szívében, a Szabadság téren annak a több mint 10 millió forint összköltségű, országosan is egyedülálló játszóparknak az alapkövét, amit sérült és egészséges gyerekek egyaránt használhatnak majd, speciális és biztonságos játékokkal.   Mint ismert, a játszópark megépítését még 2015-ben határozta el a nyíregyházi Rotary Club. Ezt követően együttműködési megállapodás született Nyíregyháza önkormányzata és a világszervezet között, melynek értelmében a Rotary Club – adományozók segítségével – megvásárolja a park kialakításához szükséges
  • 17 db játszótéri eszközt 
  • 179 nm ütéscsillapító gumitéglát
  • 162 nm térburkoló anyagot
  • 190 folyóméter szegélykövet
  • 27 db korlátelemet 
Nyíregyháza önkormányzata vállalta, hogy a játszópark kialakításához szükséges elemeket elhelyezi. A kivitelezési munkálatokkal a NYÍRVV Nonprofit Kft-t bízta meg, akik a speciális elemeket alvállalkozók bevonásával betelepítik, és gondoskodnak az ütéscsillapító ágyak, a járda, a játszótéri eszközök között található sétányok, a korlátok, az öntözőrendszer, valamint az új gyepszőnyeg kialakításáról, melyhez a forrást szintén a város biztosítja.A játszótéri eszközök hivatalos átadása június 13-án, hétfőn történik meg, amikor K. R. Ravindran a Rotary Világszervezet elnöke és Dr. Kovács Ferenc polgármester elhelyezi a létesítmény alapkövét, illetve egy időkapszulát a Szabadság téren, amelynek teljes költségét 
és kivitelezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat vállalta magára. Az eseményt követően 19 órától a Cantemus Kórus ad koncertet a Kodály Zoltán általános iskola hangversenytermében.   
A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja: Augusztus vége, a Vidor Fesztivál nyitó napja.
 
Forrás: http://szabolcsihir.hu

Ugrás az oldalra Első  3 4 5 6 7 8 9 10 11 12  Utolsó

Hírkategóriák