Adományozási információk

HOGYAN TÁMOGATHAT? 

A Neurofibromatózisos Betegek és Segítőik Társasága mintegy négyezer neurofibromatózisban szenvedő beteg képviseleti társadalmi szervezete. 2005 –ben mint önsegítő csoport, egy házaspár Bach Rezső és Szalontai Erzsébet közreműködésével jött létre. Közhasznú Egyesületünket öt év előkészítő munka után 2010-ben alapítottuk. Egyesületünk célja az országos, egységes, magas színvonalú NF-es ellátás megteremtésében való közreműködés, az NF-es betegek érdekképviselete, felvilágosító munka az érintett betegek körében és az egész társadalomban. Társaságunk 2005-óta aktívan vállalja betegtársaink sorsának jobbá tételét, egészségügyi, szociális problémáik megoldását. 

Támogatási lehetőségek 

Kihelyezett adománygyűjtő: 
 
Szervezetünk kihelyezett adománygyűjtőt kizárólag a Ritka Betegségek Világnapjának rendezvényén alkalmaz, az ebbe befolyt összegeket a rendezvény Játék Tér alprogramjának megvalósítására fordítjuk. (Eddig még nem került kihelyezésre a rendezvényen, csak tervben van az adománygyűjtésnek ez a formája)
 
Céges támogatások: 
 
Cégektől tárgyi és pénzbeni adományokat konkrét célra fogadunk el, erről igazolást vagy átvételi elismervényt állítunk ki ha szükséges szerződést kötünk és az adomány felhasználásáról beszámolót készítünk. 
 
Személyi támogatások: 
 
Magán emberek szervezetünket tárgyi felajánlásokkal illetve pénzbeli adománnyal támogathatják. Ennek módjai: postai csekk igénylése, átutalás a szervezet folyószámlájára: CIB ZRT. Bankszámlaszámunk: 10701207-65579235-51100005 Támogatóink támogatásuk felhasználásának célját meghatározhatják, ez lehet egy program, projekt stb. ebben az esetben a támogatást könyvelést végző partnercégünk az Érted Értem Kft. elkülöníti és csak a megjelölt célra kerül felhasználásra. Támogatónk a felhasználás megtörténtéről kérhet igazolást, beszámolót a pénzügyi teljesítést igazoló számla másolatával. 

Ha támogatónk a támogatás célját nem határozza meg úgy támogatását mind működésünk biztosítására, mind programjainkra felhasználhatjuk, ebben az esetben a támogatás nem kerül elkülönítésre, mint szabad felhasználású támogatás kezeljük.Szervezetünk vezetőségi tagjai munkájukat önkéntesként végzik, szervezetünk támogatásokból beleértve az 1%-os gyűjtést is fizetést, költségtérítést, egyéb személyi juttatásokat senkinek nem fizet. Támogatónk ha kéri weboldalunk támogatói részében adatait a támogatás módját, értékét, annak felhasználását feltüntetjük. 
 
Készpénzes támogatások: 
 
Szervezetünk készpénzes támogatást nem gyűjt! Ha valaki adatvédelmi okokból (anonimitása miatt) ehhez ragaszkodik készpénzes támogatását kizárólag a szervezet elnökének adhatja át, ő erről átvételi elismervényt állít ki. Majd a bevételezési bizonylatra az átvételi elismervény száma felvezetésre kerül, így az átvételi elismervény számával anonim támogatóink is informálódhatnak támogatásuk felhasználásáról.
 
Hivatalos iratainkat a honlap Átláthatóság részében találja, szervezetünk bárki számára biztosítja az iratbetekintési jogot irodánkban, előzetes időpont egyeztetés szerint.
 
Az adományok felhasználása során azokból csak a megnevezett célra (célokra) fordítunk, adománygyűjtésekhez kapcsolódó költségek fedezésére nem fordítunk az adományokból, ezt szervezetünk etikátlannak tartja.