Adatvédelmi irányelvek

Jelen tájékoztató a neurofibromatozis.com weboldalon keresztül gyűjtött személyes adatok kezelésére vonatkozik. A tájékoztatóban foglaltakat az átfogó, hazai és nemzetközi jogi követelményekkel összhangban lévő, valamint a magánélet tiszteletben tartását tükröző adatvédelmi szabályzat alapján készült, kifejezetten a weboldalra vonatkoztatva, melyért a weboldal tulajdonosa vállal felelősséget.

Kik vagyunk?

Adatkezelő: NF Magyarország
Adószám: 18032729-1-41

Kapcsolattartó: Bach Rezső Tamás elnök

Címünk: 1039 Budapest, Szindbád utca 3. III/24.

E-mail: info@neurofibromatozis.com

Telefon: +36303135816

A weboldalunk címe: https://neurofibromatozis.com

Adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok:

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR)

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket?

Kezelt adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, e-mail cím.

Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy az oldalon található űrlapok kitöltésénél megadott név és az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy az személyes adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy az e-mail cím az érintett nevét tartalmazza. Az érintett szabadon dönthet arról, hogy olyan létező e-mail címet ad-e meg, amely a kilétére utaló információt tartalmaz.

Az oldal alapjául szolgáló CMS rendszer nem gyűjt semmilyen személyes adatokat a látogatókról. Kizárólag a regisztrált felhasználók számára gyűjt a Felhasználói profil képernyőjén megjelenített adatokat.

Adatkezelés jogalapja

Az adatkezelés jogalapja a felhasználói a honlapon lévő űrlapokon megadott adatok tekintetében az érintett hozzájárulása, melyet elküldés előtt kell, hogy megadjon.

A szervezet lejelentett adatkezelése:
NAIH-61066/2012.
“Honlapon történő regisztráció. Honlapra belépés biztosítása. “

Miért gyűjtünk adatokat?

Az adatok kérése és tárolása az érintett érdeklődésének megfelelő választ adhatósága érdekében történik, de ezt az információt nem használjuk marketing célokra.

Sütik

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, hogy a webhely gyorsabb és élvezhetőbb legyen ezáltal. Megjegyzik a sokszor látogatott és használt szekciókat, képeket, esetleg ikonokat, nem sokszor változó tartalmakat.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

Facebook Like gomb és szociális widgetek (Facebook, Inc.)
Publikus Facebook adatok gyüjtése. A feldolgozás helye: Egyesült Államok – Adatvédeli tájékoztató – angolul

Twitter Tweet gomb és szociális widgetek (Twitter, Inc.)
Publikus Twitter adatok gyüjtése. A feldolgozás helye: Egyesült Államok –Adatvédelmi tájékoztatója angolul

Analitika

Ez a webhely a Google Analytics segítségével olyan névtelen információkat gyűjt össze, mint a webhely látogatóinak száma és a legnépszerűbb oldalak. Google LLC (“Google”); székhelye: Amerikai Egyesült Államok Adatvédelmi tájékoztató magyarul

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését az adatfelvételénél jelzett módon, illetve a kapcsolati elérhetőségein.

A honlap tulajdonos a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, vagy azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Kapcsolati adatok

Kapcsolattartó: Bach Rezső Tamás

E-mail: info@neurofibromatozis.com

telefon: +36303135816

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Biztonságos SSL tanusítvánnyal rendelkezik a weboldalunk, így más illetéktelen nem férhet hozzá a begépelt tartalmakhoz.

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Sütik

Ha hozzászólást adsz a honlapodon, bejelentkezve maradhatsz a megadott neved, e-mail-ed és webcímed eltárolásával egy sütiben. A tárolás a te kényelmi célokat szolgálja azért, hogy a következő hozzászóláskor ezeket az adatmezőket ne kelljen kitöltened. Ezeknek a sütiknek a lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre, amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek, a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést, ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Egyesületünk semmilyen személyes adatot nem oszt meg harmadik féllel.

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon, azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Az űrlapok során megadott kapcsolattartási adatokat a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. Az adatok törlése egy, az érintettet által megadott e-mail címről küldött, „személyes adatok törlése” üzenet elküldésével kérheti.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

Kérhető, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük, tájékoztassuk az önre vonatkozó személyes adatairól. A törlés nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Jogorvoslat

Magyarországon az adatvédelmi felügyeleti hatóság: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Címe: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
E-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

ÜGYFÉL-, ÉS PANASZKEZELÉSI REND